Vakarienė visiškoje tamsoje
Vakarienė tamsoje
Kaune, restorane "Daugirdas", klientams ir žiniasklaidai pristatėme kitokio valgymo galimybę - vakarienę visiškoje tamsoje. Pirmieji valgymo nieko nematant ypatumus patyrė kulinarijos temomis besidomintys žurnalistai. Kokie buvo jų įspūdžiai?
Įspūdžiai vakarieniaujant tamsoje
Populiarėja vakarienės tamsoje. Kaip jos vyksta?
5braskes.lt ║ 2013 11 15
Greičiausiai pastebėjote: skubančiame pasaulyje mūsų juslės atbunka. Ar vis dar mėgaujatės nupjautos žolės kvapu, lyg sugrįžusi į vaikystę? O ar dažnai klausotės gamtos garsų, bandydama identifikuoti, kas sukuria tą harmoningą toną? Ar vis dar mėgstate paliesti skirtingus audinius, bandydama nustatyti, kuris iš jų turi paslaptingiausią faktūrą?
80 proc. (o gal netgi daugiau)informacijos mes gauname regėjimu, o kitos juslės dažniausiai tinginiauja. Tačiau galima pažadinti, nuėjus pavakarieniauti tamsoje.
Padavėjai - su naktinio matymo akiniais
Lietuvoje vakarienės tamsoje patirtį prieš 4 metus pirmieji galėjo išbandyti vilniečiai – restorane „Čaginas“ buvo pradėti organizuoti vakarienės tamsoje renginiai. Šią vasarą restoranas „Monte Cristo Cafe“ Klaipėdoje taip pat klientams pasiūlė išbandyti valgymo tamsoje ypatumus. O nuo šiol ir kauniečiai bei šio miesto svečiai turi galimybę patikrinti savo skonio receptorius – restorane „Daugirdas“ taip pat pradėtos organizuoti tokio pobūdžio vakarienės.
Vakarienės metu į visiškoje tamsoje paskendusią restorano salę pramogos dalyvius atlydi padavėjas su naktinio matymo akiniais. Jie saugiai pasodinami prie staliukų, pasiūloma surasti stalo įrankius, lėkštę, stiklinę – o tai nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pradžių.
Verdiktas: tobula pramoga – „Vakarienė visiškoje tamsoje“
kaunozinios.lt ║ 2013 11 15
Tai buvo jaudinantis, netikėtas, be galo įdomus ir intriguojantis nuotykis.
Puikiai pasirodžiusi įvairiuose Europos didmiesčiuose, suintrigavusi romantiškai nusiteikusį žiūrovą kino teatruose dar rodomoje fantastinėje komedijoje „Laiko tiltas“ vakarienės visiškoje tamsoje pramoga atkeliavo į Kauną. Džiaugiuosi, kad nepraleidau progos pajusti kitokio valgymo ypatumus viename geriausių miesto restoranų. Visuomet žavi žmonės gyvenime ieškantys kažko nepaprasto, naujo, nepatirto. Dar puikiau kai šiomis paieškomis jie sugeba užkrėsti kitus.
Lietuvoje populerėjant kulinariniams šou, žaliavalgystei, maisto ruošimui žemoje temperatūroje žmonės nejučia ima įsiminti tam tikrus egzotiškesnius ingredientus, įmantresnius patiekalų receptus ar netgi išmoksta garsesnių virtuvės šefų pavardes. Tai geras ženklas liudijantis, kad galbūt praeityje tie laikai kai restoranų savininkai investuodavo į sienas, baldus, iškabas, atlikėjus – viską ką tik nori išskyrus virtuvę.
Prieš gerus trejetą metų girdėjau tokį gandą, kad vieno centrinėje miesto dalyje esančio restorano savininko draugas, garsus visoje Lietuvoje kulinaras, pasišovė paversti bičiulio valdomą įstaigą rojaus kampeliu. Tačiau mažiau nei po mėnesio išėjo pabrukęs uodegą skėsčiodamas rankomis, kad su tokiais produktais, kokie perkami ir tokiomis lėšomis, kurios skiriamos jų įsigijimui, nieko neįmanoma padaryti.
Nauja pramoga Kaune – vakarienė visiškoje tamsoje
15min.lt ║ 2013 11 14
Patiekalus pirmajai vakarienei tamsoje kūrė restorano „Daugirdas” gamybos vadovė, TV šou ir daugelio kitų projektų dalyvė Janina Galubavičienė. Renginio metu restorano virtuvėje dirbo 4 virėjai, o vakarienės svečius aptarnavo 2 padavėjai su naktinio matymo akiniais. Vakarą vedė restorano vadovė I.Gustienė, o saksofono improvizacijomis dalinosi saksofonininkas Sergej Vichrov. Jis grojo visiškoje tamsoje.
Vienu vakarieniauti gali 40 svečių. Gurmaniškas malonumas žmogui kainuoja 75 litus, porai - 149 Lt. Vakarienei patiekiami trys patiekalai: užkandis, karštas patiekalas ir desertas. Specialus meniu siūlomas ir vegetarams.
Norintys išbandyti vakarienės aklinoje tamsoje patirtį, kuponus gali įsigyti elektroninėje parduotuvėje LaisvalaikioDovanos.lt ir viešbutyje „Daugirdas“.
Anot restorano vadovės, ateityje vakarienė tamsoje bus tobulinama, planuojama pakviesti aklųjų ir silpnaregių, kurie padėtų vakarienės metu, kad vakarienės dalyviai jaustųsi jaukiau.
Nauja pramoga Kaune – vakarienė visiškoje tamsoje
balsas.lt ║ 2013 11 13
Nuo šiandien kauniečiai gali išbandyti naują pramogą mieste – vakarienę visiškoje tamsoje. Galimybę pajusti kitokio valgymo ypatumus suteikia restoranas „Daugirdas“, pradėjęs organizuoti vakarienės tamsoje renginius Kaune.
„Sulaukusi pasiūlymo mūsų restoranui organizuoti vakarienes tamsoje, iš karto susidomėjau. Nebuvo jokių abejonių: juk tai nauja patirtis tiek mums, tiek be galo intriguojantis pasiūlymas restorano svečiams, ieškantiems gurmaniškų atradimų“, – kalba entuziazmo naujiems projektas nestokojanti restorano „Daugirdas“ vadovė ir bendraturtė Ingrida Gustienė.
Vakarienės metu į visiškoje tamsoje paskendusią restorano salę pramogos dalyviai atlydimi padavėjo su naktinio matymo akiniais. Jie saugiau pasodinami prie staliukų ir tuomet prasideda tikrasis vakarienės aklinoje tamsoje iššūkis – kaip nieko nematant susirasti įrankius, lėkštę, stiklinę. Prasideda gurmaniškų patiekalų ragavimas tamsoje, bandymai teisingai naudotis stalo įrankiais, nemenku išbandymu tampa maisto paieškos lėkštėje. Mažu iššūkiu yra net bandymai vakarienės kompanionams susidaužti taurėmis...
Iššūkis gurmanams: vakarienė aklinoje tamsoj
kaunas.kasvyksta.lt ║ 2013 11 13
Vakarienės metu netoleruojamas net menkiausias šviesos šaltnis. Griežtai draudžiama naudotis mobiliaisiais telefonais, žibintuvėliu ar degtukais. Tokios taisyklės taikomos ne tik dėl pramogos unikalumo stengiantis išlikti aklinoje tamsose. Neatsargus elgesys gali sugadinti po 2000 Lt kainuojančius matymo įrenginius, be to apakinti juos dėvinčius padavėjus.
Patiekalus vakarienei kūrė restorano „Daugirdas“ gamybos vadovė Janina Galubavičienė. Renginio metu restorano virtuvėje dirbs 4 virėjai, o svečius aptarnaus 2 padavėjai su naktinio matymo akiniais. Vakarą ves restorano vadovė I. Gustienė, o aklinoje tamsoje saksofono improvizacijomis dalinsis saksofonistas Sergėj Vichrov. Anot restorano vadovės, ateityje vakarienė tamsoje bus tobulinama, planuojama pakviesti aklųjų ir silpnaregių, kurie padėtų vakarienės metu jaustis saugiau.
Pirmosios vakarienės tamsoje pradėtos organizuoti 1999m. Ciuriche (Šveicarija). Iš čia tokių vakarienių idėja sparčiai išpopuliarėjo tiek Europoje, tiek visame pasaulyje. Norintys išbandyti vakarienės aklinoje tamsoje patirtį, kuponus gali įsigyti elektroninėje parduotuvėje LaisvalaikioDovanos.lt ir viešbutyje „Daugirdas“. Vakarienės kaina 2 asmenims – apie 150Lt, salė talpina iki 40 žmonių.
Netikėtas potyris: vakarienė visiškoje tamsoje
ji24.lt ║ 2013 11 13
Esatę išsiilgę naujų potyrių? Norite paskanauti gurmaniškų patiekalų, romantiškai pavakarieniauti dviese ar su bičiulių kompanija patirti smagų nuotykį? O kaip jums vakarienė aklinoje tamsoje?
Galimybę pajusti kitokio valgymo ypatumus suteikia Kauno restoranas „Daugirdas“. Nutarėme išmėginti...
Pirmosios vakarienės tamsoje pradėtos organizuoti 1999 m. Šveicarijoje, Ciuricho mieste. Tokių vakarienių idėja sparčiai populiarėjo visame pasaulyje: Paryžiuje, Maskvoje, Berlyne, Prahoje, Honkonge, Niujorke, Kalifornijoje... Dabar jos organizuojamos kone visuose didžiuosiuose Europos miestuose.
„Sulaukusi pasiūlymo mūsų restoranui organizuoti vakarienes tamsoje, iš karto susidomėjau. Nebuvo jokių abejonių: juk mums tai nauja patirtis ir be galo intriguojantis pasiūlymas restorano svečiams, ieškantiems gurmaniškų atradimų“, – su entuziazmu pasakoja restorano „Daugirdas“ vadovė ir bendraturtė Ingrida Gustienė.
Mėgstantiems iššūkius - vakarienė visiškoje tamsoje
madeinkaunas.com ║ 2013 11 14
Į restorano salę vakarienės dalyviai atlydimi padavėjo su naktinio matymo akiniais. Jie saugiai pasodinami prie staliukų ir tuomet prasideda tikrasis vakarienės aklinoje tamsoje iššūkis – kaip nieko nematant susirasti įrankius, lėkštę, stiklinę. Prasideda gurmaniškų patiekalų ragavimas tamsoje, bandymai teisingai naudotis stalo įrankiais, nemenku išbandymu tampa maisto paieškos lėkštėje. Mažu iššūkiu yra net bandymai vakarienės kompanionams susidaužti taurėmis...
Patiekalus šiai neįprastai vakarienei tamsoje kūrė restorano „Daugirdas” gamybos vadovė, TV šou ir daugelio kitų projektų dalyvė Janina Galubavičienė. Meniu sudarytas taip, kad dalyvis patirtų kuo daugiau įspūdžių - parinkti prieskoniai, padažai suklaidina taip, kad tampa sunku atskirti, kas tai buvo - mėsa ar žuvis, patiektas raudonas vynas ar baltas. Vakarienė pavirsta smagia diskusija, siekiant su stalo kompanionais įminti ingridientų mįslę. Siekiant tiksliau įvardyti patiekalų sudėtį dalyviai pasitelkia visas įmanomas jusles ir dažnai kvapai, tekstūra, prisilietimo metu gauta informacija ir skonis padeda sėkmingai išvardinti sudedamąsias dalis. Kiti, sunkiau perprantami, skoniai atskleidžiami organizatorių vakarienei artėjant į pabaigą.
Vakarienei pasibaigus, vakaro dalyviai žvakių šviesoje palydimi prie stalo su vakarienės metu ragautais patiekalais ir supažindinami su ingridientais. Įdomu tai, kad šviesoje patiekalo gabalėliai atrodo daug mažesni, nei atrodė tamsoje. Pasiteisina posakis "valgoma akimis", tamsoje maistu norisi mėgautis pamažu.
Vakarienė tamsoje leidžia trumpam įsijausti į neregių pasaulį
lzinios.lt ║ 2013 11 14
Vakarienė visiškoje tamsoje, tetrunkanti valandą, sukelia tiek įspūdžių, kad po jos sunku ne tik sukoncentruoti savas mintis, bet ir viską nuosekliai papasakoti.
Pirmieji, norintieji išmėginti naują kulinarinių ir konditerinių šedevrų ragavimo būdą, Kauno viešbučio „Daugirdas“ restorane bus priimami jau šį savaitgalį.
„Sunkiausia buvo sukurti patalpoje akliną tamsą“, - sakė viešbučio vadovė ir bendraturtė Ingrida Gustienė.
Tam, anot jos, buvo perkamos specialios širmos. Padavėjai tamsoje vakarieniaujančius svečius, aptarnauja pasitelkę naktinio matymo įrangą. Prieš kiekvieną puotą svečių bus paprašoma ne tik nemėginti įžiebti kokį nors šviesos šaltinį, bet ir išjungti mobiliuosius telefonus, nesinaudoti žiebtuvėliais.